Амбасадор Републике Кореје у Србији, Ђеунг  Лиј и министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Дарија Кисић, уручили су 27.09.2022. године кључеве возила које је Република Кореја донирала установама социјалне заштите у Србији.

Реч је о два санитетска и једном путничком возилу, која су донирана Дому за душевно оболела лица „1. октобар“ из Старог Леца, Установи за смештај одраслих и старијих из Димитровграда и нашој Установи, Заводу за смештај одраслих лица „Мале Пчелице“.

У име установа социјалне заштите се обратила др Данијела Настић Симовић, директорка нашег Завода и захвалила се донаторима, наглашавајући да ће донирана возила значајно побољшати квалитет услуга за кориснике и олакшати рад запосленима.

Након уручивања кључева возила, министарка Кисић је захвалила Републици Кореји на великој подршци коју нам је одувек давала, што је од значаја за нас и нагласила да ће сарадња између наших држава у наредном периоду бити још боља.

Такође је истакла да, захваљујући запосленима у установама социјалне заштите, овај систем добро функционише, упркос изазовима са којима се суочава.

Амбасадор Ли је изразио уверење да ће донирана возила допринети унапређењу квалитета живота корисника у три установе социјалне заштите.

Донација возила, како је додао, представља продужетак сарадње Републике Кореје и Србије у превазилажењу последица пандемије COVID-19 и полазну тачку пријатељске сарадње у области здравља и социјалне заштите.

Уручењу возила, које је Влада Републике Кореје донирала у оквиру развојне помоћи „ОДА 2022“, присуствовали су градоначелник града Крагујевца Никола Дашић, начелница Шумадијског управног округа Биљана Илић Стошић и бројни гости. Том приликом су корисници и запослени наше Установе, чланови инклузивног фолклорног ансабла „Разигране Пчелице“, приредили пригодан културно-уметнички програм.